Si ndikon në shëndetin mendor zgjimi herët në mëngjes?

Si ndikon në shëndetin mendor zgjimi herët në mëngjes?

Zgjimi herët në mëngjes duket si diçka e vështirë për shumicën prej nesh.

Megjithatë, zgjimi herët mund të çojë në një sërë avantazhesh, duke ndikuar pozitivisht në mirëqenien fizike dhe psikologjike.

Gjithashtu zgjimi në mëngjes të jep shumë kohë dhe të ofron ndjesinë e arritjeve të suksesshme që të presin në 12 orët e ardhshme.

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës që nuk duhet anashkaluar.

Nëse zgjoheni vonë, me siguri nuk do të hani mëngjes dhe organizmi juaj do të ketë një fillim të vështirë.

Mëngjesi është baza e të ushqyerit shëndetshëm në mënyrë afatgjatë dhe të ndihmon në shmangien e ushqimeve të shpejta e të pashëndetshme gjatë ditës.

Si ndikon në shëndetin mendor zgjimi herët në mëngjes?

Ata që zgjohen herët janë më pro-aktivë

Studimet kanë treguar që njerëzit që zgjohen herët kanë më shumë vetëbesim, janë më të mprehtë dhe të përqendruar por edhe më ndërveprues.

Ora e parë e ditës dhe mënyra se si e shpenzoni atë, është përcaktuese jo vetëm për orët në vijim por edhe për jetën në përgjithësi.

Zgjimi herët pakëson stresin dhe ju ndihmon të keni një sjellje më pozitive. Për më tepër nuk do të keni nevojë të nxitoni sepse koha do t’ju mjaftojë.

Shpërqendrimet në orët e para të mëngjesit janë të pakta, ndërprerjet po ashtu.

Pas një gjumi të mirë, truri është gati t’i futet punës. Ju jeni më efikas dhe punoni më mirë. Ata që zgjohen herët marrin vendime të mira, planifikojnë dhe vendosin objektiva.

Zgjimi herët mund të jetë i vështirë në fillim, por kur t’ia merrni dorën, do të vlerësoni energjinë që ky proces sjell.

Më shumë kohë për aktivitet fizik

Aktiviteti fizik herët në mëngjes nuk shkakton përplasje me planet tuaja ose punën gjatë ditës. Është thuajse e pamundur të anuloni një aktivitet fizik të caktuar në mëngjes në krahasim me ato të mbrëmjes që anulohen falë planeve të minutës së fundit.

Si ndikon në shëndetin mendor zgjimi herët në mëngjes?

 

EMISIONET