Çfarë duhet të bëni për të reduktuar kancerin e prostatës?

Çfarë duhet të bëni për të reduktuar kancerin e

Zgjedhjet që bëjmë sot përcaktojnë kryesisht gjendjen e shëndetit tonë në vitet në vijim. Kjo është arsyeja pse rekomandohet të adoptojmë një mënyrë jetese që do të promovojë shëndetin dhe do të mbajë një ekuilibër të mirë në funksionet tona jetësore.

Mbrojtja e shëndetit të prostatës nuk bën përjashtim, pasi pas kancerit të lëkurës, kanceri i prostatës konsiderohet kanceri më i zakonshëm tek meshkujt amerikanë , sipas Dr. Gerald Wang, kryeurolog në NewYork-Presbyterian Queens dhe asistent profesor i urologjisë klinike në Weill Cornell Medicine.

Lajmi i mirë, megjithatë, është se lëvizjet që largojnë rrezikun janë jashtëzakonisht të thjeshta dhe mund të arrihen përmes tetë hapave të thjeshtë, sipas Dr. Wang.

Obeziteti është i lidhur me probleme të ndryshme shëndetësore , si kanceri i prostatës. Një dietë e ekuilibruar dhe stërvitja e rregullt konsiderohen të rëndësishme për një prostatë të shëndetshme dhe për të mbajtur një peshë të shëndetshme.

Një dietë e pasur me perime jeshile dhe me gjethe është e rëndësishme për shëndetin e prostatës, pasi vitaminat dhe antioksidantët që përmbajnë konsiderohen të vlefshme. Pra pasurojeni planin tuaj ushqimor me marule, spinaq, lakër dhe brokoli.

Konsumimi i tepërt i mishit të kuq është shoqëruar me një përbërje kimike (PhIP) që lirohet kur mishi i kuq gatuhet dhe mund të rrisë rrezikun e kancerit të prostatës.

Edhe 30 minuta aktivitet i moderuar çdo ditë, si një ecje ose vrapim i shpejtë, mund të ketë përfitime të gjera për mirëqenien dhe për rrjedhojë shëndetin e prostatës.

Rekomandohet që të konsumoni të paktën tetë gota ujë në ditë, duke u siguruar që të qëndroni të hidratuar gjatë dhe pas përfundimit të rutinës suaj të stërvitjes.

Efektet e stresit të zgjatur në trup mund të mos jenë menjëherë të dukshme, por stresi afatgjatë mund të dobësojë sistemin imunitar, të ndryshojë ekuilibrin tuaj hormonal dhe t’ju bëjë më të prekshëm ndaj sëmundjeve. Meditimi është një mënyrë e shkëlqyer për t’u çlodhur dhe për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor, sipas ekspertit.

Një arsye tjetër për të lënë duhanin

Monoksidi i karbonit në tym ngjitet në qelizat e kuqe të gjakut derisa qeliza të vdesë, gjë që mund të shkaktojë kancer të prostatës dhe sëmundje të tjera.

Diagnoza e hershme gjithashtu rrit shkallën e mbijetesës. Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, rekomandimet për shqyrtimin e kancerit të prostatës ndryshojnë në varësi të faktit nëse jeni në një grup me rrezik të lartë ose mesatar.

Nëse i përkisni një grupi me rrezik të lartë – domethënë nëse ka një histori familjare të kancerit të prostatës – duhet të kontrolloheni në mënyrë parandaluese, duke filluar nga mosha 40 vjeçare. Meshkujt me rrezik normal këshillohen të marrin në konsideratë ekzaminimin që nga mosha 55 vjeç.

EMISIONET