Presidencialet në Malin e Zi: Gjukanoviç dhe Milatoviç shkojnë në raundin e dytë

Presidencialet në Malin e Zi: Gjukanoviç dhe Milatoviç

Është e sigurt se kandidati i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) Milo Gjukanoviq dhe kandidati i Lëvizjes Evropa tani Jakov Milatoviq do të garojnë për presidencën e Malit të Zi në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale.

Bazuar në mostrën pothuajse plotësisht të përpunuar të CDT dhe CeMI, Gjukanoviq ka ndërmjet 35 dhe 36 për qind të votave, ndërsa Milatoviq ka ndërmjet 28 dhe 29 për qind të votave.

Mandiq ka ndërmjet 18 dhe 19 për qind, Beçiq rreth 11, Vuksanović Stanković pak më shumë se tre, Danilović rreth 1.5 dhe Radulović nën një për qind.

Raundi i dytë i zgjedhjeve do të mbahet për 14 ditë, pra më 2 prill. Presidenti i vendit zgjidhet për pesë vjet. Të drejtë vote në këto zgjedhje patën 542.154 qytetarë.

Në raundin e parë, përveç Gjukanoviqit dhe Milatoviqit, një nga liderët e Frontit Demokratik (DF), Andrija Mandiq, kryetari i Demokratëve, Aleksa Beçiq, deputeti i Partisë Socialdemokrate (SDP), Draginja Vuksanoviq Stankoviq, morën pjesë lideri i Malit të Zi të Bashkuar, Goran Danilović dhe influencuesi Jovan Radulović, Jodžir.

Presidencialet në Malin e Zi: Gjukanoviç dhe Milatoviç

EMISIONET