Kurti: Agresorët serb të ekstradohen në Kosovë, organizatat në veri të shpallen terroriste edhe nga shtetet mike

Kurti: Agresorët serb të ekstradohen në Kosovë, organizatat

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se bandat terroriste të Serbisë sulmuan Kosovën. Kurti theksoi se ishte një sulm ndaj rendit kushtetues të Kosovës. Gjithashtu Kurti kërkoi që terrositët serb që ikën duhet të ekstradohen në Kosovë.

"Të dielën e 24 shtatorit përjetuam një sulm agresor të bandave terroriste të Serbisë. Sulm ndaj rendit kushtetues të Kosovës.

Ishte ditë e rëndë për kombin tonë. Të dielën kishte sulm terrorist, i cili integritetin territorial, sovranitetin dhe rendik kushtetues.

Terroristët që ikën, duhet të ekstradohen në institucionet e Kosovës. Organizatat në veri që ne i kemi shpallur terrorizëm, duhet të shpallen edhe nga shtetet mike.

Serbia duhet të sanksionohet, dhe ndëshkohet, nëse nuk ndodh kështu ajo do ta përsërisë krimin", tha Kurti.

EMISIONET