Aksidenti tragjik me autobusin kosovar në Kroaci, arrestohet shoferi: Më zuri gjumi në timon

Aksidenti tragjik me autobusin kosovar në Kroaci, arrestohet shoferi:

Një aksident i rëndë afër Slavonski Brod la pas 10 viktima dhe dhjetra të plagosur, ku një autobus doli nga rruga.

Zëvendësi i Prokurorit Komunal të Shtetit Slavko Pranjić zhvilloi një hetim në vendin e aksidentit afër Slavonski Brod ku vdiqën 10 persona. 

Hetimi për ngjarjen ka mbaruar bëjnë me dije autoritetet pas inspektimit të vendit ku u përmbys autobusi me 69 persona.

"Sipas fakteve të vërtetuara deri më tani, është një autobus që ulet në një trotuar me bar në anën jugore të rrugës. Autobusi po lëvizte në itinerarin Frankfurt-Prishtinë, transportuesi i trafikut Deva Tours me seli në Prishtinë. Drejtuesi i autobusit u gjet në vendin e ngjarjes, ndërkohë ai u arrestua. Një hetim u krye, veprimet e tjera provuese po ndërmerren për të filluar procedurat penale," tha zëvendësi i Prokurorit Komunal të Shtetit Slavko Pranjić. 

Kur u pyet nga gazetarët nëse spekulimet se shoferi i autobusit pranoi se ai kishte fjetur ishin të sakta, për këtë arsye automjeti u ul nga rruga, Pranjic u përgjigj:

"Sipas informacionit që kam nga policia nga vendi i ngjarjes, pretendimet e tij janë të tilla, por rrethanat do të vazhdojnë të përcaktohen." 

Zëvendës Prokurori i Shtetit Komunal njoftoi se po ndërmerreshin veprime të tjera provuese në mënyrë që të fillohej procedura penale kundër shoferit. 

Aktualisht, shoferi dyshohet se ka kryer një krim kundër sigurisë me pasoja të rënda.

Duke iu referuar asaj që u vërtetua nga inspektimi, Pranjić përsëriti se autobusi me 69 pasagjerë doli nga rruga, 10 persona u vranë në aksident dhe deri më tani janë konfirmuar 23 persona të plagosur rëndë dhe lehtë.

EMISIONET