Dy vjet pa Bujar Nishanin - Fondacioni që mban emrin e tij përkujton sot ndarjen nga jeta të Presidentit

Dy vjet pa Bujar Nishanin - Fondacioni që mban emrin e tij përkujton

"Sot bëhen dy vjet pa Presidentin Bujar Nishanin. Jeta e Bujar Nishanit ishte dëshmia e përkushtimit të të palëkundur ndaj vendit dhe kombit", vë në dukje fondacioni që mban emrin e Presidentit të ndjerë në një përkujtim sot. 

"Rruga e Bujar Nishanit në shërbimin publik filloi herët, e shënuar nga një ndjenjë e thellë detyre dhe një pasion për politikën dhe shtetin e së drejtës. Karriera e tij përfshiu role të ndryshme të rëndësishme, duke kulmuar me postin e Presidentit nga viti 2012 deri në 2017. Si President i Shqipërisë, ai mbrojti vlerat demokratike, të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit, duke fituar respekt si brenda edhe jashtë vendit.

Mandati i Presidentit Nishani u karakterizua nga përpjekjet e tij për të forcuar institucionet e Shqipërisë dhe vizionin e tij për një komb shqiptar të bashkuar në rrugën e integrimit europian. Trashëgimia e tij përfshin jo vetëm arritjet e tij politike, por edhe rolin e tij si një figurë unifikuese që u përpoq të kapërcente ndasitë dhe të nxiste kohezionin kombëtar.

Përtej jetës së tij politike, Bujar Nishani njihej për ngrohtësinë e tij personale, përkushtimin ndaj familjes dhe përulësinë ndaj miqve të tij. Humbja e tij ndihet thellësisht nga ata që e njohën dhe nga bashkëkombasit në të gjitha trojet.

Ndërsa përkujtojmë përvjetorin e ndarjes së tij nga jeta, le të nderojmë kujtimin e Bujar Nishanit duke reflektuar mbi kontributet e tij për Shqipërinë dhe duke vazhduar të luftojmë për vlerat që ai mbështeste. Qoftë fryma e tij frymëzim për ne që të punojmë për një të ardhme më të mirë për të gjithë.

I përjetshëm qoftë kujtimi i tij!" - e përmbyll mesazhin, Fondacioni "Bujar Nishani".

Presidenti i Shqipërisë, Nishani, ka ndërruar jetë më 28 maj 2022 nga komplikimet shëndetësore në moshën 56 vjeç.

EMISIONET