Akuzohet për korrupsion zgjedhor, Fredi Beleri i Himarës del sot para GJKKO-së

Fredi Beleri, kandidati fitues i koalicionit "Bashkë fitojmë" për bashkinë e Himarës do të dalë sot para Gjykatës së Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit me akuzën e korrupsionit zgjedhor.

Bashkë me të para gjykatës pritet të dalë edhe Pandeli Kokaveshi. SPAK mendohet se do të kërkojë masën e sigurisë “arrest në burg”. Çështja gjykohet nga gjyqtarja e posaçme Atalanta Zeqiraj.

Më 13 maj, kur u dha masa e sigurisë, avokati i Fredi Belerit foli për mediat pas vendimit të Gjykatës së Vlorës. Avokati tha se akuza ishte politike dhe gjithçka ishte montim politik, por një gjë ishte e qartë: arrestimi i kandidatit Beleri e kishte përforcuar mbështetjen e banorëve ndaj tij dhe më 14 maj, ata do t’i drejtoheshin të qetë kutive të votimit.

“Gjykata e vlerësoi arrestin në flagrancë si të ligjshëm dhe caktuan SPAK-un për kompetencë. Brenda dhjetë ditëve ndoshta do të bëhet vlefshmëria në SPAK. Akuzat nuk u faktuan. Ne këtë i kërkuam gjykatës.

Ishin komplet veprime të simuluara të policisë, të një individi madje, që policia rëndom si në kohën e komunizmit, i përdor. Akuzë politike dhe montim politik.

Edhe zoti Beleri foli në seancë, tha pikërisht këto që po them unë. Nuk u provua në asnjë moment në ato që referoi prokurori, në asnjë moment nuk u provua as ekzistenca e listave.

Ishte duke dalë jashtë lokalit dhe mënyra ë rrëmbimit e provoi. Aty konsistonte, rrëmbimi, që të gjendej diçka në flagrantë. Dhe u provua që nuk u gjet asgjë", tha avokati për mediat.

Akuzohet për korrupsion zgjedhor, Fredi Beleri i Himarës del sot para

gjkko himarë himara fredi beleri

EMISIONET