Videot që po trazojnë rrjetin dhe rreziku nga inteligjenca artificiale, flet eksperti i IT-së Elvis Tusha

Një video hot e kryeministres Meloni tronditi Italinë, por se shumë shpejt u vërtetua që ishte e montuar, dhe ky fenomen duket se është kthyer në trend.

Eksperti i Teknologjisë së Informacionit Elvis Tusha në studion e lajmeve në “Ora News” foli mbi rrezikun e përdorimit të Inteligjencës Artificiale nga persona të rrezikshëm për qëllime të ndryshme.

“Tashmë është shumë e lehtë për të prodhuar video të tilla përmes inteligjencës artificiale dhe video të tilla janë shumë të vështira për t’u fshirë nga interneti”, theksoi ndër të tjera eksperti i IT-së Elvis Tusha.

EMISIONET