VIDEO/ Sfida e vitit, YouTuberi i famshëm u varros për një javë

VIDEO/ Sfida e vitit, YouTuberi i famshëm u varros për një

Suksesi i MrBeast në YouTube tashmë është i njohur botërisht. I lindur në 1994, James Stephen Donaldson është personi i parë në historinë e platformës që ka arritur 200 milionë abonentë. Formula ka qenë e qartë për disa kohë. MrBeast nuk bën video nga dhoma e tij e konviktit me një kamerë në internet që gjendet në eBay. Ai është kreu i një kompanie produksioni që prodhon video që kushtojnë miliona dollarë çdo javë.

Në vitin e fundit ai ka xhiruar video në Antarktidë, ka organizuar sfida me çmime në para nga mijëra dollarë, ai shkatërroi një Lamborghini në një grumbull plehrash dhe pagoi operacione syri për qindra njerëz. Miliona dollarë të investuara, miliona shikime të marra. Videoja e fundit e publikuar në platformë në 48 orë mori 63 milionë shikime. Titulli ishte në fakt interesant: "Kam kaluar një javë i varrosur i gjallë"

Varri i MrBeast

Videot e MrBeast ndjekin një model mjaft të mirë-testuar. Së pari, paraqitet një titull mjaft i qartë, ose të paktën një format. Pasi të ketë filluar sfida, gjithnjë e më shumë elementë shtohen për të monitoruar ecurinë e videos. MrBeast u varros në një fushë me një varr veçanërisht të gjerë, të pajisur me një sistem ventilimi. Ai kishte ujë, ushqim të konservuar dhe një radio për të komunikuar me botën e jashtme.

Çdo lëvizje u kap nga një sistem kamerash. Ndërsa ai ishte në varr, miqtë e tij u përpoqën ta shqetësonin. Ata e zgjuan atë me një sistem altoparlantësh të drejtuar nga toka, hapën një tunel për të arritur tek ai dhe e mbajtën të përditësuar për numërimin e numrit të anëtarëve, që ndërkohë ka arritur në 200 milionë.

Ashtu si të gjitha videot e MrBeast, kjo është krijuar posaçërisht për të tërhequr sponsorë. Ushqimi i konservuar,  sigurohej në një datë specifike dhe në një moment të caktuar MrBeast ishte në gjendje të lidhej me internetin edhe nga varri, falë një ofruesi.

Rreziqet e imitimit

Edhe nëse prodhimet e MrBeast kanë gjithmonë improvizime, ato janë rezultat i punës së dhjetëra njerëzve, duke përfshirë mjekë, avokatë dhe personel që menaxhoni logjistikën dhe sigurinë. Kjo do të thotë që nuk është mirë të imitohet nga YouTuber të tjerë.

Siç shkruan fanpage.it, një tentative e ngjashme ndodhi në Itali. The Borderline, grupi nga Roma që u frymëzuan drejtpërdrejt nga MrBeast, në qershor u përfshirë në një aksident automobilistik gjatë filmimit të një videoje. Një djalë 5 vjeçar humbi jetën.

EMISIONET