Vlera e mbretit Charles! Si monarku e tejkaloi pasurinë e mbretëreshës Elizabeth II?

Vlera e mbretit Charles! Si monarku e tejkaloi pasurinë e

Mbreti Charles ka një rritje masive në vlerën e tij neto dhe tani është më i pasur se nëna e tij e ndjerë, Mbretëresha Elizabeth II.

75-vjeçari u ngjit në fron në maj 2023 pas vdekjes së mbretëreshës, e cila ishte 96 vjeçe kur vdiq më 8 shtator 2022.

Si i radhës në fron, Mbreti Charles ka bërë rregullime të vogla që nga ardhja në pushtet.

Sipas listës së të pasurve të Sunday Times, ai tani është dukshëm më i pasur se nëna e tij me një pasuri personale prej 610 milionë dollarë, që do të thotë se ai tani renditet i 258-ti në listën e 350 njerëzve dhe familjeve më të pasura të Mbretërisë së Bashkuar, nga vendi i 263-të në 2023.

Pasuria e tij personale neto është rritur me 10 milionë në krahasim me vitin e kaluar, me llogaritjet që sugjerojnë se ai ka përfituar nga një rritje e mprehtë e vlerës së pronave të tij.

Si e grumbulloi pasurinë mbreti Charles?

Kur ishte Princi i Uellsit, Charles merrte të ardhura private prej rreth 23 milionë në vit nga Dukati i Cornwall-it. Ai i përdori për shpenzime jozyrtare për veten dhe familjen e tij, si dhe për shpenzimet e personelit, zyrës dhe banesave të tij.

Por pas vdekjes së Mbretëreshës, Mbreti Charles trashëgoi dy prona private që i përkisnin nënës së tij, Sandringham në Norfolk dhe Balmoral në Aberdeenshire.

Mbreti Charles mbetet ende pas kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak dhe gruas së tij Akshata Murty, të cilët e rritën pasurinë e tyre me më shumë se 120 milion £ në 2023 në 650 milion £.

EMISIONET