Koleksioni më i madh në botë i “Banksy” për herë të parë në Londër

Koleksioni më i madh në botë i “Banksy” për

Koleksioni më i madh në botë i veprave të artit origjinal dhe të vërtetuar të Banksy do të shfaqet së shpejti në Londër.

Banksy është pseudonimi i një artisti rrugësh, aktivisti politik dhe regjisori me qendër në Angli, emri dhe identiteti i vërtetë i të cilit mbeten të pakonfirmuara dhe objekt spekulimesh.

Ekspozita e Banksy, me më shumë se 110 vepra nga artisti anonim me qendër në Bristol, do të hapet në Regent Street në muajin korrik.

Vizitorët do të mund të shohin vepra që sollën famë ndërkombëtare të Banksy, si “Girl With Balloon”, “Flower Thrower” dhe “Rude Copper”, krahas të tjerave që shfaqen për herë të parë.

Ekspozita fokusohet gjithashtu në Dismaland të Banksy-t, “The Walled Off Hotel” në Betlehem dhe veprat e fundit të artit që paraqesin luftën e vazhdueshme në Ukrainë.

Veprat e Banksy do të vizitohen nga më shumë se 1.5 milionë vizitorë në 15 qytete anembanë globit, megjithëse nuk janë kuruar apo autorizuar nga vetë artisti.

Ekspozita në Londër, për herë të parë, do të shfaqë bashkëpunëtorët e ngushtë të artistit që ndajnë historitë e tyre personale dhe japin një pasqyrë unike në disa nga imazhet e famshme.

Dëshmitë anonime do të ndajnë gjithashtu detaje se si u krijuan marifetet e artit të rrugës që rrëmbejnë titujt.

Ekspozita e Banksy do të jetë e hapur për publikun më 5 korrik.

EMISIONET