10 të rinj në skenë, ndahen 10 milionë lekë për dramën e huaj dhe shqiptare

10 të rinj do të shfaqin në skenë vepra të dramaturgjisë shqiptare por edhe të  huaj. Ministria e Kulturës ka ndarë fondin për projektet e propozuara.

Mes 37 projekteve të përfshira në garë për të përfituar nga fondi 10 milionë lekësh të Ministrisë së Kulturës, Bordi i Teatrit Kombëtar Eksperimental ka zgjedhur 10 fituesit.

Prej tyre, 2 janë regjisore vajza.

Të rinjtë e përzgjedhur janë ndarë mes veprave të dramaturgjisë shqiptare dhe asaj të huaj.

Shpërndarja në skenë do të jetë në të paktën 7 zona.

Në përfundim të punës për të gjitha veprat do të organizohet një javë e dedikuar Festivalit të Teatrit për të rinj që sërish do të jetë nën titullin “HAPAT”, në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”.

talentet e reja drame ministria e kultures

EMISIONET