Nafta “del” mbi tokë/ Banorët në Qafë-Kash: As prodhimet nuk bëhen më. Nga ndotja po sëmuremi, fshati po braktiset

Në ndotjen e ajrit për shkak të nxjerrjes së karburantit dhe hidrokarbureve që kanë dalë në përrenj, banorët e qafë Kashit ankohen për mungesën e mbështetjes. Shprehen se prodhimet e tokës nuk bëhen ndërsa edhe pse janë ën fshat detyrohen ti blejnë në dyqane

Ndotja nga hidrokarburet ka dalë sërish në sipërfaqe.

Pamjet vijnë nga Qafa e Kashit në Mallakastër, ku banorët thonë se fenomeni zgjat prej vitesh.

Nga oborri i shtëpisë thonë se nuk mund të gëzojnë as frytet e punës në fshat.

Banoret thonë se ndotja është shqetësuese për të gjithë zonën.

Në këto kushte thonë se janë duke braktisur zonën.

Banorët thonë se uji teknologjik që del nga procesi i dekantimit të naftës bruto pasi përshkon tokat bujqësore derdhet në lumin Vjosë.

EMISIONET