VIDEO/ Ndodh për herë të parë, piloti "i çmendur" ul aeroplanin në tarracën e qiellgërvishtëses Burj Al Arab

VIDEO/ Ndodh për herë të parë, piloti "i

Në të parë ndonjëherë, piloti polak Luke Czepiela ka përfunduar me sukses një ulje të pabesueshme në taracën e Burj Al Arab Jumeirah ikonë të Dubait.

Duke përdorur një aeroplan të personalizuar me krahë fikse CubCrafters Carbon Cub STOL (Ngritje dhe Ulje e Shkurtër), ai preku taracën e rrokaqiellit super të lartë në një lartësi prej 212 m mbi qytet, duke ndaluar vetëm në disa metra platformë.

Helipad-i ishte një objektiv i vogël për të punuar me Czepiela.

"Pista" e tij,  siguroi një gjatësi prej vetëm 27 m  për t'u ulur dhe për të ndaluar në mënyrë të sigurtë.

Pas dy përpjekjeve të pasuksesshme në mëngjesin e 14 marsit, ai tentoi në të tretën, duke u ndalur në 20.76 m.

Pas një pauze të shkurtër për festë, ai u ngrit sërish me sukses, pavarësisht hapësirës së kufizuar në dispozicion.

“Sfida më e madhe ishte mungesa e ndonjë pike të jashtme referimi, e cila zakonisht gjendet në një aeroport ku ke qindra metra pistë”, shpjegoi Czepiela.

“Normalisht kur i afrohem një piste, shoh se sa lart jam mbi të dhe mund ta kontrolloj lehtësisht rrugën e afrimit. Sot helipad-i u zhduk mbi hundën e avionit dhe periferia ime u zvogëlua. Më duhej të mbështetesha në praktikën dhe instinktet e mia kur referencat e mia të fundit u larguan nëse doja të ndaloja para se të mbaronte hapësira.”

EMISIONET