Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50 vite burg për 5 shqiptarët në Angli

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Anëtarët shqiptarë të një grupi të krimit të organizuar, të cilët drejtonin një 'Call Center' dhe e përdornin atë për të furnizuar drogë në të gjithë veriperëndimin, janë burgosur për gati 50 vjet.

Qendra e thirrjeve, e vendosur në një banesë, përmbante telefona celular të cilët njerëzit mund t'i telefononin për të porositur drogë. Një celular i veçantë do të përdoret më pas për të dërguar korrierët për të shpërndarë drogën.

Operacioni u zhvillua në Preston dhe Chorley dhe ishte i hapur për biznes 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë. Vlerësohet se ka furnizuar shumë kilogramë drogë të klasës A me vlerë më shumë se 2 milionë paundë.

Pesë anëtarët kryesorë të grupit u burgosën këtë javë pasi u dënuan për komplot për të furnizuar drogë të klasit A ​​pas një gjyqi në fillim të këtij viti.

Lojtari kryesor Bekim Hasmegaj, 35 vjeç, nga Marchwood Close, Blackrod u dënua me 10 vjet burg.

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Bekim Hasmagaj

Albi Hoxhaj, 25 vjeç, nga Lowfield Road, Stockport, i cili punonte në qendrën e thirrjeve, u burgos për pesë vjet e 10 muaj.

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Albi Hoxhaj

Klevis Prenci, 33 vjeç, më parë nga Lee Lane, Horëich, u burgos me katër vjet e dy muaj. Kjo është në shtesë të një dënimi të mëparshëm prej tre vitesh e nëntë muajsh për posedim me qëllim furnizim.

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Klevis Prenci

Prenci ishte përgjegjës për ndarjen e drogës në pazare, mbledhjen e parave të gatshme dhe rimbushjen e korrierëve.

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Altin Niklai

Altin Niklai, 37 vjeç, nga Anglebank, Horwich, u burgos për pesë vjet e gjashtë muaj. Ai ishte i përfshirë në stafin e qendrës së thirrjeve dhe për strehimin dhe kujdesin për korrierët e rinj.

Përdornin 'Call Centerin' për të shitur drogë, 50

Aurel Hila

Aurel Hila, 39 vjeç, nga Austin Street, Leigh, luajti një rol më të vogël për bandën. Ai u largua nga vendi dhe u dënua në mungesë për pesë vjet.

Pesë të tjerë që vepronin si korrierë u dënuan më parë me 14 vjet e dy muaj gjithsej për posedim me qëllim të ofrimit të veprave penale.  Gjithsej, koha totale e burgut për anëtarët të grupit ishte 48 vjet e dy muaj.

EMISIONET