“Momenti që Britania të zgjedhë të ardhmen e saj”, Sunak konfirmon zgjedhjet e përgjithshme më 4 korrik

“Momenti që Britania të zgjedhë të ardhmen e

Rishi Sunak ka konfirmuar zgjedhjet e përgjithshme më 4 korrik, duke bërë me dije pas mbledhjes së më herët sot ka folur me Mbretin për të kërkuar shpërndarjen e parlamentit.

“Tani është momenti që Britania të zgjedhë të ardhmen e saj. Të vendosim nëse duam të ndërtojmë mbi përparimin që kemi bërë, ose rrezikojmë të kthehemi në fillim pa plan dhe pa siguri”, tha ai.

Zgjedhjet, thotë Sunak, do të “bëhen në një kohë kur bota është më e rrezikshme sesa ka qenë që nga fundi i Luftës së Ftohtë”.

Ai i referohet luftës në Ukrainë si një “rrezik” kyç, si dhe “forcat e ekstremizmit islamik” në Lindjen e Mesme që kërcënojnë sigurinë globale.

Kina është një tjetër sfidë kyçe, si dhe migrimi që kryeministri thotë se po “armatoset nga shtetet armiqësore”.

Sunak vazhdon duke u kërkuar britanikëve që të bëjnë thirrje për “një plan të qartë” dhe “veprim të guximshëm për të përcaktuar një kurs drejt një të ardhmeje të sigurt”.

“Ju duhet të zgjidhni në këto zgjedhje se kush e ka atë plan, kush është i përgatitur të ndërmarrë veprimet e guximshme të nevojshme për të siguruar një të ardhme më të mirë për vendin dhe fëmijët tanë.

Nuk mund dhe nuk do të pretendojë se ka bërë gjithçka siç duhet. Asnjë qeveri nuk duhet.  Por unë jam krenar për atë që kemi arritur së bashku, për veprimet e guximshme që kemi ndërmarrë dhe jam i sigurt për atë që mund të bëjmë në të ardhmen.

Shpresoj që puna ime që kur jam bërë kryeministër të tregojë se ne kemi një plan dhe jemi të përgatitur për të ndërmarrë veprime të guximshme të nevojshme që vendi ynë të lulëzojë.

Unë kam qëndruar me atë plan dhe kam qenë gjithmonë i sinqertë me ju për atë që nevojitet, edhe kur kjo ka qenë e vështirë, sepse jam udhëhequr duke bërë atë që është e drejtë për vendin tonë, jo atë që është e lehtë.

Nuk mund të them të njëjtën gjë për Partinë e Punës, sepse nuk e di se çfarë ofrojnë dhe në të vërtetë nuk mendoj se e bëni as ju”.

Ai argumenton se laburistët nuk kanë një plan, duke thënë se “e ardhmja mund të jetë e pasigurt vetëm me ta”.

Sunak thotë se lideri laburist “ka treguar herë pas here se do të marrë rrugën e lehtë dhe do të bëjë gjithçka për të marrë pushtetin” dhe sugjeron se do të bënte të njëjtën gjë si kryeministri.

Së fundi, Sunak thotë se ai do të “luftojë për çdo votë” gjatë fushatës dhe do “të fitojë besimin tuaj” dhe “ju vërtetojë se vetëm një qeveri konservatore e udhëhequr nga unë” do të sigurojë stabilitetin ekonomik, “të rivendosë krenarinë dhe besimin në vend”, dhe do të “sigurojë një të ardhme të sigurt”.

EMISIONET