Kritiku i burgosur i Kremlinit, Kara-Murza: Nuk do të dorëzohem pas vdekjes së Navalnyt

Kritiku i burgosur i Kremlinit, Kara-Murza: Nuk do të dorëzohem pas

“Kam pasur shumë mendime gjatë ditëve të fundit. Ka shumë dëshpërim, shumë dëshpërim,” tha Kara-Murza në përgjigje të vdekjes të premten të figurës së opozitës ruse në një burg siberian. “Por nëse i dorëzohemi dëshpërimit dhe dëshpërimit, kjo është pikërisht ajo që ata duan. Ne nuk kemi të drejtë ta bëjmë këtë.”

Në prill 2023, Kara-Murza u dënua me 25 vjet burg pasi dënoi publikisht luftën e Moskës në Ukrainë – një vendim që u dënua si i motivuar politikisht dhe drakoni nga komuniteti ndërkombëtar.

Në një video të publikuar të enjten, në të cilën ai po fliste nga burgu në Omsk, Rusi, ai tha se disidentët u detyrohen “shokëve tanë të rënë që të vazhdojnë të punojnë me energji edhe më të madhe për të arritur atë për të cilën jetuan dhe vdiqën – për ta bërë Rusinë një normale. vend i lirë, europian, demokratik. Nuk kam absolutisht asnjë dyshim se do të ndodhë”.

“Askush nuk mund ta ndalë të ardhmen, sado që të dëshirojë. Prandaj, miq, ne nuk mund të përballojmë asnjë dëshpërim, asnjë dëshpërim,” shtoi Kara-Murza. “Vetë Navalny tha: “Mos u dorëzo”. Nuk mund të dorëzohemi”.

EMISIONET