Frika nga e ardhmja bashkon ushtarët rusë dhe ukrainas në front, ka një boom në dhurimet e spermës

Frika nga e ardhmja bashkon ushtarët rusë dhe ukrainas në front,

Në luftën midis Rusisë dhe Ukrainës ka një front të ri që bashkon të dy palët.

Është nxitimi i ushtarëve për të dhuruar spermë, për të lejuar që gratë e atyre që nuk do të kthehen në shtëpi të lindin.

Të kesh numra të caktuar nuk është e lehtë, por fenomeni njihet prej disa javësh.

Në fund të dhjetorit, Moska e kishte bërë falas mundësinë e dhurimit të spermës së ngrirë në një kriobankë për ushtarët e thirrur për të luftuar.

Moska dhe aksesi falas në trajtim- Vendimi u njoftua nga Tass, agjencia shtetërore ruse: “Familjet e atyre që janë thirrur për shërbimin ushtarak do të kenë akses falas në trajtimin e infertilitetit dhe ruajtjen e biomaterialeve në një kriobankë.”

Shumë i ishin përgjigjur njoftimit, shkruan Il Giorno, dhe sipas Fontanka, një faqe interneti në Shën Petersburg, kishte pasur një bum të pazakontë në kërkesat për ngrirjen e qelizave riprodhuese.

Në Kiev ka një ushtar në 40% të çifteve të asistuara- Edhe në radhët e Kievit, shumë do të kishin zgjedhur këtë rrugë.

“Transmetimi dhe mbrojtja e trashëgimisë sonë gjenetike është një e drejtë dhe në të njëjtën kohë një mënyrë për t'i rezistuar gjenocidit të kryer nga rusët”, shpjegoi juristja Olena Babich, e cila merret me çështje që lidhen me riprodhimin e asistuar.

Në Ukrainë, dhurimi ka qenë falas për disa kohë dhe gjithashtu procesi i fekondimit të asistuar parashikon lëshime të forta.

Në klinikat kanë qenë gjithmonë destinacioni i shumë çifteve të huaja, sot janë familjet ukrainase që kërkojnë ndihmë.

Në klinikën "Nëna dhe Fëmija" në Kiev, 40% e çifteve të asistuara kanë një ushtar.

Në IVmed, po në kryeqytet, do të ishin rreth 150 ushtarë dhurues dhe 50 konceptime.

EMISIONET