Deputeti rus: Perëndimi do ta sjellë Armeninë në varfëri të plotë

Deputeti rus: Perëndimi do ta sjellë Armeninë në

Franca dhe vendet e tjera të NATO-s do ta sjellin Armeninë në varfëri të plotë, tha nënkryetari i parë i Komitetit të Mbrojtjes të Dumës Shtetërore, Alexey Zhuravlev për News.ru.

Zhuravlev e përshkroi vendimin e kryeministrit armen Nikol Pashinyan për të pezulluar pjesëmarrjen e Armenisë në Organizatën e Traktatit të Sigurisë Kolektive si një “përshtatje guximi”.

“Duket se sulmi i radhës “guxim” i Pashinyanit lidhet me këtë fakt, pasi ai papritur vendosi të pezullojë pjesëmarrjen e Armenisë në CSTO. Është e qartë se ai ka kohë që fokusohet tek vendet e NATO-s, por për disa arsye ishte Moska që gjithmonë duhej të rregullonte marrëdhëniet midis Baku dhe Jerevanit”, tha ai.

Sipas deputetit rus, Pashinyan, me “orientimin e tij të hapur perëndimor”, e pranoi vetë se Karabaku i përket Azerbajxhanit.

“Këshilltarët francezë, së bashku me mijëra punonjës të Ambasadës Amerikane në Jerevan, do ta sjellin Armeninë në varfëri të plotë, ose ndoshta do ta vënë vendin në prag të ekzistencës. Parisi mjelte gjysmën e Afrikës për një kohë të gjatë, derisa erdhën në vendin e tyre. Këshilltarët ushtarakë francezë u dëbuan me turp”, tha deputeti.

Më herët, Nikol Pashinyan deklaroi se pjesëmarrja e Armenisë në CSTO aktualisht është e ngrirë.

EMISIONET