BE i akordon Libisë 5,2 milionë euro shtesë për përballimin e stuhisë

BE i akordon Libisë 5,2 milionë euro shtesë për

Bashkimi Evropian do të sigurojë 5,2 milionë euro shtesë ndihmë humanitare për Libinë.

Komisioni Evropian njoftoi se paratë do të shkojnë për organizatat humanitare që punojnë në Libi me qëllim të sigurimit të strehimit, shëndetit, ushqimit, ujit, kanalizimeve dhe mbrojtjes.

Njoftimi i fundit sjell mbështetjen financiare të BE-së për Libinë për të përballuar dëmin e shkaktuar nga stuhia Daniel në 5,7 milionë euro.

Për më tepër, disa vende të BE-së kanë dërguar ndihma humanitare dhe ekipe ekspertësh në zonën e fatkeqësisë.

Gjithashtu, Komisioneri Evropian i Krizave Janez Lenarçiç dërgoi ngushëllimet e tij pasi pesë punonjës grekë të shpëtimit u vranë në një aksident rrugor në Libi gjatë fundjavës.

“Ne shprehim ngushëllimet tona për të gjithë të prekurit dhe urojmë shërim të shpejtë për të lënduarit”, theksoi ai.

EMISIONET