Përgjimet në “Sky”/ 931 kg kokainë e kapur në 4 shtete, SPAK sekuestron euro dhe një sasi armatimi

Përgjimet në “Sky”/ 931 kg kokainë e kapur në 4

Katër dërgesa me kokainë të kapura në vitin 2021 në Holandë, Brazil, Gjermani dhe Spanjë, janë bërë objekt i hetimit të prokurorisë së posaçme SPAK, ndaj anëtarëve të grupit të Ervin Matës i njohur me nofkën “Boli”.

Bëhet fjalë për një sasi prej 931 kg kokainë që është kapur në katër shtete, dhe që padyshim SPAK ka provuar se organizatorë të dërgimit të kokainës nga vendet e Amerikës latine në Evropë, ishin pikërisht shqiptarët, që drejtoheshin nga Ervin Mata.

Komunikimet telefonike në “Sky” të mbërritura nga autoritet Franceze dhe Belge, kanë hedhur dritë mbi këtë situatë, ku veç trafikut të kokainës, ky grup kriminal i përbërë nga më shumë se 11 persona, përgatitej edhe për vrasjen e kundërshtarëve.

Në planet për vrasje të Ervin Matës, Bujar Gërmizit dhe personave të tjerë ishin dy vëllezër shqiptarë që jetonin në Angli.

Por nga bisedat rezulton se Bujar Gërmizi interesohet për të vrarë dhe një biznesmen ndërtimi në Lezhë.

Gërmizi ka komunikime për plane vrasjesh me Nuredin Dumanin.

Grupi kriminal:

Ismail Zeneli

Bujar Ajezi (Gërmizi)

Dedan Gjoni,

Erzen Breçani,

Besmir Murati,

Artan Sulejmani

Albert Prenga

Bajram Grabova,

Ervin Mata

Eraldi Breçani,

Jonida Babameto

Përgjimet në “Sky”/ 931 kg kokainë e kapur në 4

EMISIONET