Kume: Teknologjia në zgjedhje kërkon besim nga palët, 14 maji tregoi se procesi dështoi

Në një intervistë për Ora News, eksperti i çështjeve zgjedhore Kristaq Kume u shpreh se Përdorimi i teknologjisë në zgjedhje ka një kusht që duhet të plotësohet; palët në garë duhet të kenë besim tek ajo.

Ai shtoi se alët e treguan në zgjedhjet e 14 majit se nuk kanë besim tek ky kusht, duke shtuar së për të tashmë ky proces ka dështuar.

Kume: Përdorimi i teknologjisë në zgjedhje ka një kusht që duhet të plotësohet; palët në garë duhet të kenë besim te teknologjia. Palët e treguan në 14 maj se nuk kanë besim tek ky kusht, madje e përdorin këtë teknologji dhe prandaj frikësohet ekspertiza për anatemimin e zgjedhjeve.

Teknologjia dhe votimi përmes saj duhet të realizohet përmes proceseve pilot dhe të procedohet më pas. Procesi pilot i 14 majit për mua tregoi se kjo gjë ka dështuar tashmë.

Kume: Teknologjia në zgjedhje kërkon besim nga palët, 14 maji

EMISIONET