FOTO/ Matura e dështuar Shtetërore, rrjedhin edhe tezat e provimeve të fundit

Ditën e sotme mbi 30 mijë maturantë po i nënshtrohen provimit të fundit, atij të Lëndës me Zgjedhje, por edhe këtë rradhë testet e Fizikës, Qytetarisë, Psikologjisë dheBiologjisë kanë rrjedhur në rrjet.

Ky është provimi i fundit i i maturantëve. Provimi i parë i Anglishtes u zhvillua më 1 qershor, i dyti i Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë më 7 qershor dhe i Matematikës u zhvillua më datë 13 qershor.

Ditën e djeshme kanë dalë dhe rezultatet e maturantëve në provimin Gjuhë Shqipe dhe Letërsi.

Këtë vit ata që kanë shkëlqyer me rezultate të larta, janë më shumë se vitin e kaluar. Kalueshmëria është 98.38% dhe me notën 10 janë vlerësuar rreth 5.73% e maturantëve.

Konkretisht, janë 1591 nxënës që janë vlerësuar me notën 10 e nga këta, vetëm 15 kanë arritur të marrin 10 absolute. Nga ana tjetër, janë 1602 maturantë mbetës, të vlerësuar me notën 4.

EMISIONET