Samsung pritet të shënojë fitimin më të ulët tremujor në vite

Samsung pritet të shënojë fitimin më të ulët

Sipas vlerësimeve të analistëve, fitimi i Samsung mund të bjerë rreth 50% teksa raporton udhëzimin e fitimeve të tremujorit të katërt.

Pesimizmi rrjedh nga një rënie e shpejtë e çmimeve të memories NAND dhe DRAM. Samsung është lider global në çipat e memories.

Çmimet e NAND dhe DRAM kanë rënë ndjeshëm në tremujorin e katërt për shkak të mungesës së kërkesës për produktet.

Analistët thanë se ata presin që biznesi NAND i Samsung të jetë me humbje në tremujorin e katërt, ndërsa DRAM “ka gjasa të ketë një diferencë të vogël fitimi” në gjysmën e parë të 2023.

Samsung do të publikojë udhëzimet për të ardhurat për tremujorin e katërt të premten përpara raportit të tij të plotë financiar, me gjasë më vonë këtë muaj.

EMISIONET