Loja e njohur Fortnite shkeli privatësinë e fëmijëve: Kompania duhet të paguajë 520 milionë

Loja e njohur Fortnite shkeli privatësinë e fëmijëve:

Fortnite ka shkelur privatësinë e lojtarëve nën moshën 13 vjeç dhe për këtë zhvilluesi i videolojës popullore, Epic Games, duhet të paguajë 520 milionë dollarë.

Epic Games akuzohet se ka shkelur privatësinë e fëmijëve dhe ka mashtruar miliona përdorues me blerje të padëshiruara.

Marrëveshja përfshin penalitete rekord në dy raste. Epic Games ra dakord të paguante 275 milionë dollarë për akuzat se shkelte një ligj federal, Ligjin për Mbrojtjen e Privatësisë në internet të Fëmijëve, duke mbledhur informacione personale nga fëmijët nën 13 vjeç që luajtën videolojën pa marrë pëlqimin e verifikueshëm të prindërve.

Fornite kohët e fundit ishte në sulme dhe akuza për një aksion në grup të sjellë nga disa prindër të cilët thanë se loja "Krijon varësi si droga".

Kompania është akuzuar gjithashtu se ua ka bërë jashtëzakonisht të vështirë prindërve fshirjen e të dhënave dhe ndonjëherë se nuk respekton kërkesat e tyre për t'i fshirë ato.

Shifra zvogëlon gjobën e mëparshme prej 5.7 milionë dollarësh për shkeljen e privatësisë së të miturve, e vendosur në vitin 2019 nga Musically, një faqe për ndarjen e videove që më vonë u bashkua me TikTok.

Si pjesë e marrëveshjes, Komisioni Federal i Tregtisë do të kërkojë që Epic Games të miratojë një sistem automatik të privatësisë së lartë për fëmijët dhe adoleshentët, i cili do ta detyrojë kompaninë të heqë "tekstin e drejtpërdrejtë" dhe "bisedën me zë" për përdoruesit më të rinj.

Epic Games ra gjithashtu dakord të paguante 245 milionë dollarë për të kompensuar konsumatorët që ranë viktimë e praktikave të saj manipuluese, të përdorura për të mashtruar përdoruesit e të gjitha moshave në blerje të padëshiruara.

EMISIONET