Apple po përgatitet për dominim të ri, çfarë po sjell për klientët

Apple po përgatitet për dominim të ri, çfarë po sjell

Apple thuhet se po përgatitet të lëshojë një iPad Pro OLED në muajin prill të vitit 2024.

Disa thashetheme në të kaluarën kanë lënë të kuptohet se Apple po shton panele OLED në linjën e tij iPad Pro. Edhe pse kompania nuk bëri reklamë, raportet e reja tregojnë se këto modele të reja iPad mund të zbulohen së shpejti.

Raportet e fundit nga Koreja e Jugut sugjerojnë se Apple planifikon të vendosë modelet OLED iPad Pro 11-inç dhe 13-inç në prodhim masiv rreth muajit mars. Kjo gjithashtu do të thotë që ato iPad mund të lansohen në prill, sipas planit të zbuluar më parë.

Një raport nga Elec thotë se Samsung Display pritet të fillojë prodhimin e paneleve TFT për iPad Pro 11 inç këtë javë. Ekrani OLED për variantin 13 inç është prodhuar nga një kompani tjetër koreano-jugore, LG, dhe prodhimi i këtyre paneleve tashmë ka filluar.

Raportet përkojnë me raporte të tjera me origjinë nga industria e zinxhirit të furnizimit. Mingchi Kuo, një analist i njohur i Apple, ka lënë të kuptohet për një prezantim testues për OLED iPad Pro në prill ose maj.

Pra, me pak fjalë, nëse gjithçka shkon sipas planeve të Apple, OLED iPad Pro mund të shpallet në një ngjarje të marsit dhe mund të dalë në shitje në prill. Përveç iPad Pro-së së re, thuhet se Apple do të prezantojë një linjë të re tabletash iPad Air. Për herë të parë, këto iPad me buxhet mund të jenë gjithashtu të disponueshëm në dy madhësi.

Vonesa e qëllimshme në përmirësimin e linjës iPad thuhet se është një lëvizje e Apple për t’i mbajtur njerëzit të presin tabletat e rinj, si dhe për të rritur kërkesën për iPad. 

EMISIONET