FIFA heton Serbinë për flamurin e Kosovës në dhomën e zhveshjes

FIFA heton Serbinë për flamurin e Kosovës në dhomën e

Një ditë pasi FFK dhe KOK bënë thirrje që FIFA të marrë masa për flamurin e Kosovës me simbole serbe që u vendos në dhomën e zhveshjes përpara ndeshjes me Brazilin, FIFA ka lëvizur.

"Nuk do të dorëzohemi" shkruante mesazhi në flamur, duke ngjallur menjëherë reagimin e institucioneve pasi në botëror nuk lejohen mesazhet politike.

Fotoja ka bërë xhiron e botës dhe  Komiteti Olimpik Kosovar beri një reagim

"Është e turpshme se si udhëheqësit e Federatës së Futbollit të Serbisë lejuan të shfaqin mesazhe të tilla urrejtje ksenofobike dhe gjenocidale ndaj një shteti me të drejta të barabarta në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe FIFA e UEFA" shkruhej ndër të tjera.

 

EMISIONET