Simptoma e kancerit që mund të maskohet si urth

Simptoma e kancerit që mund të maskohet si urth

Ka shumë mundësi që të keni përjetuar urth.

Ndjenja e pakëndshme dhe shpesh e dhimbshme zakonisht nuk është asgjë për t'u shqetësuar.

Por në disa raste, mund të jetë një simptomë e kancerit ovarian .

Sëmundja prek rreth 7000 gra çdo vit – duke e bërë atë një nga llojet më të zakonshme të kancerit tek femrat.

Shpesh diagnostikohet vonë kur shanset për mbijetesë janë të këqija, sepse simptomat janë të paqarta si dhimbje stomaku, humbje e oreksit dhe fryrje.

Një studim i ri ka gjetur se gratë me kancer ovarian të padiagnostikuar blejnë sasi në rritje të tabletave për dispepsi për të lehtësuar simptomat e tyre.  

Autori i studimit James Flanagan, nga Imperial College London, tha: “  Simptomat e kancerit  që ne po kërkojmë janë shumë të zakonshme.

Cilat janë shenjat dhe simptomat e kancerit ovarian?

Shumë simptoma të kancerit të vezoreve janë të vështira për t'u njohur pasi ato janë të ngjashme me kushte të tilla si sindroma e zorrës së irrituar (IBS).

Të tjerë kanë menduar gabimisht se ënjtja është pasojë e shtatzënisë.

Por sipas Cancer Research UK, ka gjëra për t'u kujdesur:

1.Një stomak i fryrë
2.Ndjeheni të fryrë vazhdimisht
3.Nevoja për të urinuar shpesh
4.Siklet në zonën e barkut ose legenit
5.Ndiheni të ngopur shpejt kur ha

EMISIONET