“Qeveria duhet të kuptojë që sektori ynë po shkatërrohet”/ Greqi, taksitë në grevë 48-orëshe deri të premten

“Qeveria duhet të kuptojë që sektori ynë po

Federata Kombëtare Greke e Taksistëve ka ftuar sindikatat e saj anëtare të marrin pjesë në grevat 48-orëshe që do të fillojnë në orën 5:00 të së hënës, 4 dhjetor dhe do të vazhdojnë deri në orën 5:00 të së premtes, 8 dhjetor.

Ajo gjithashtu inkurajoi sindikatat që të vazhdojë me çdo mobilizim tjetër që ata e gjykojnë të nevojshëm, përveç dy grevave 48-orëshe, sipas mediave greke.

“Nuk do të ketë taksi në rrugë, qeveria duhet të kuptojë që sektori ynë po shkatërrohet”, thuhet në njoftim.

Sindikata e Taksistëve të Athinës (SATA) kishte njoftuar tashmë një përshkallëzim të aksionit të punës me një grevë 48-orëshe në datat 5-6 dhjetor, duke shprehur “zemërimin dhe zhgënjimin e mijëra shoferëve” në lidhje me ndryshimet e propozuara nga qeveria për taksat.

Në një njoftim të dielën, SATA tha se taksitë e Athinës do të punojnë më 4 dhjetor.

Taksistët kundërshtojnë planet e qeverisë për të vendosur një normë minimale tatimore më të lartë për të vetëpunësuarit, pavarësisht nga të ardhurat e deklaruara të tyre.

EMISIONET