Masakra në shkollë, Vuçiç: Një nga ditët më të këqija në historinë e Serbisë! 10 sugjerime për të parandaluar tragjedi të ngjashme

Masakra në shkollë, Vuçiç: Një nga ditët

"Sot është një nga ditët më të këqija në historinë moderne të vendit," tha presidenti serb Aleksandër Vuçiç lidhur me masakrën në shkollën fillore ku një nxënës hapi zjarr duke vrarë 8 nxënës dhe rojen.

“Për fat të keq, Serbia është zhytur në pikëllim. Dhimbja është aq e madhe sa nuk kujtojmë më të madh. Por ne duhet të shikojmë shkaqet dhe përgjegjësitë e secilit prej nesh dhe të kërkojmë zgjidhje që diçka e ngjashme, qoftë edhe e paparashikuar, të mos përsëritet”, tha Vuçiç dhe renditi dhjetë sugjerime për të parandaluar tragjedi të ngjashme.

1. Të vendoset moratorium për licencat e armëve të zjarrit për dy vjet, me përjashtim të armëve gjahu

2. Të rishikohen të gjitha licencat e lëshuara për armë zjarri

3. Kontrolloni mënyrën e ruajtjes së armëve nga ata që kanë licencë për armë zjarri (në mënyrë të veçantë kontrolloni nëse të miturit kanë akses në zonat e ruajtjes së armëve)

4. Kontrolli i funksionimit të të gjitha poligoneve të qitjes

5. Dispozita legjislative për ndjekjen penale ndaj personave që lejojnë aksesin e të miturve në armë dhe i trajnojnë ata në përdorimin e tyre.

6. Të shqyrtohet mundësia e uljes së afatit të ndjekjes penale nga 14 në 12 vjet

7. Dënime më të rrepta për ata që ofrojnë shërbime nëpërmjet shtypit me përmbajtje që nxit dhunën

8. Të vendosen testet e detyrueshme gjashtëmujore të drogës në shkollat ​​e mesme

9. Të ngrihen shërbime të posaçme për të luftuar dhunën në shkolla, me njësi të ndërhyrjes së shpejtë

10. Të shqyrtohen masat për ndalimin e faqeve të internetit që ofrojnë informacion për prodhimin dhe përdorimin e armëve

serbi sulmi me arme masakra ne shkolle

EMISIONET