Kryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentit në mbështetje të qeverisë

Kryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentit

Rreth orës 18:30, mijëra mbështetës të qeverisë bullgare filluan një demonstratë para ndërtesës së Kuvendit Kombëtar.

Pak më vonë, kabineti i Kiril Petkovit humbi një votë mosbesimi ndaj tij. Megjithatë, demonstrata para parlamentit vazhdoi dhe madje u rrit.

Më herët kishte nisur një protestë antiqeveritare përpara hyrjes zyrtare të Kuvendit dhe zonës përreth Katedrales Aleksandër Nevski.

Një protestë kundër çmimit të lartë të karburanteve nisi në orën 16 pas parlamentit.

Një orë e gjysmë më vonë, protestuesit iu bashkuan një mitingu kundër qeverisë së Kiril Petkov, të organizuar nga MRF. Në shesh dolën edhe mbështetës të Partisë së Rilindjes.

Protestuesit e MRF erdhën nga i gjithë vendi. Autobusët që sollën njerëzit ishin të parkuar në bulevardin 'Dondukov'.

Mbështetësit e “Ka një popull të tillë” protestuan para godinës së Ministrisë së Sporteve.

Kryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentitKryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentitKryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentit

Kryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentitKryeministri Petkov ra, mijëra bullgarë protestuan para parlamentit

EMISIONET