Mandati i Xhaçkës sërish në Kushtetuese, Basha ironizon Bardhin: Po pastaj ku do ta çojë tek “Daja Ceni”?

Kryetari i Partisë Demokratike zyrtare, Lulzim Basha ka dalë kundër Gazment Bardhit, i cili sot do të dorëzojë  sërish në Gjykatë Kushtetuese padinë për mandatin e Olta Xhaçkës.

Në një konferencë me gazetarët, Basha tha se Gjykata Kushtetuese ka folur njëherë dhe mbi vendimet e saj nuk mund të jetë askush.

“As nuk kemi ndaluar as nuk kemi lejuar askënd. Është bindja totale e PD se kthimi në GJK është një tjetër lehtësim që i bëhet Edi Ramës në një akt të paprecedent në 34 vite. GJK ka folur, kur GJK flet parlamenti bindet.

Hierarkia në këtë vend fillon nga GJK, askush nuk është mbi GJK përveç gjykatës  evropiane të drejtave të njeriut.

Kur GJK flet të gjithë binden. Me aktin e mos votimit të konfliktit të interesit që çon në humbjen e mandatit të Olta Xhackës, Rama ka futur vendin në krizë kushtetuese.

Në vend që kjo të thuhet qartë dhe të kërkohen rrugët politike, të përgjigjes ndaj këtij akti, patinohet kjo, po pastaj ku do ta çosh tek “daja ceni”? Ku do e çosh pastaj?

Është një akt plaçidimi, qetësimi. Është një akt i papërgjegjshëm politikisht.

Këtu ka dy gjëra, e para është rasti konkret i Olta Xhacka

Akti i dytë precedenti që ka vendosur Edi Rama, për herë të parë në 34 vite, As në kohën më të nxehtë të krizave politike, nuk ka ndodhur që një instancë tjetër ti thotë jo GJK

Është krizë kushtetuese. Nëse kësaj krize kushtetuese nuk do ti ishte paraprirë me një tjetër paralizë kushtetuese sic ishte zhveshja e presidentit nga kompetencat më 2008, ky është shkak që presidenti të shpërndarje parlamentin. Parlamenti ka kryer një krim kushtetuese”

EMISIONET