Lirimi i Saimir Tahirit, Yuri Kim: Kush ndikon drejtësinë për miqtë e fuqishëm, do këtë pasoja

Lirimi i Saimir Tahirit, Yuri Kim: Kush ndikon drejtësinë për

Ambasadorja Yuri Kim ka reaguar pas lirimit nga burgu të Saimir Tahirit.

Ajo shprehet e zhgënjyer  për ato që i quan “mënyrat e vjetra të mosndëshkimit dhe privilegjimit për disa vazhdojnë në sistemin e drejtësisë”.

“Shumë zhgënjyese të shohësh se mënyrat e vjetra të mosndëshkimit dhe privilegjimit për disa vazhdojnë në sistemin e drejtësisë. Këto mënyra të vjetra nuk janë të përshtatshme për një aleat të NATO-s dhe aspirantëve të BE-së dhe ato duhet të refuzohen me vendosmëri.

SHBA konsideron korrupsionin si një kërcënim thelbësor të sigurisë kombëtare. Ata që merren me dhënien ose pranimin e kërcënimeve dhe nxitjeve – për shembull, për të ndihmuar miqtë e fuqishëm – duhet të kuptojnë se veprimet e tyre do të kenë pasoja”, shkruan ajo në Twitter.

EMISIONET