"KUJDES!"/ KQZ paralajmëron sa vjet burg dënohet krimi zgjedhor

"KUJDES!"/ KQZ paralajmëron sa vjet burg dënohet krimi

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve ka nisur sensibilizimin e zgjedhësve për procesin e votimit më 14 Maj. KQZ ka publikuar afishe në rrjetet sociale për lehtësi, se çfarë sjelljeje përbën krim  në zgjedhje dhe me sa vite burg dënohesh për secilin prej tyre.

Krimet Zgjedhore - KQZ Shqipëri dhe organet ligjzbatuese do të dënojnë me forcën e ligjit çdo veprim që cenon zgjedhjet. Nëse vëreni shkelje të ligjit, denonconin menjëherë tek organet ligjzbatuese!" thuhet në njoftimin ku fjala “menjëherë” është theksuar me germa të mëdha.

Ja çfarë përbën krim zgjedhor:

zgjedhjet e 14 majit zgjedhjet vendore krimi zgjedhor kqz zgjedhjet

EMISIONET