Zgjerimi i universit mund të jetë një mirazh, një studim i ri në Gjenevë sugjeron zbulime të reja

Zgjerimi i universit mund të jetë një mirazh, një studim i

Zgjerim i universit mund të jetë një mirazh sugjeron një studim i ri kontrovers. Ky rimendim i kozmosit, gjithashtu, sugjeron zgjidhje për enigmat e enegjisë së errët dhe matieres së errët, për të cilën shkencëtarët besojnë që 95% e energjisë totale dhe materies është e mbuluar me mister.

Ky studim u publikua në qershor nga Universiteti i Gjenevës prej profesor Lucas Lombriser.

Shkencëtarët e dinë se universi po zgjerohet, për shkak se shtrirja e valëve të dritës drejt skajit më të kuq të spektrit që e emeton atë largohet nga ne.

Galaktikat e largëta kanë një zhvendosje të kuqe më të madhe se sa ato afër nesh, duke lënë të kuptohet se këto galaksi janë duke lëvizur edhe më larg tokës.

Më shumë akoma, shkencëtarët kanë gjetur se zgjerimi i universit nuk është fiks, por është duke u rritur gjithnjë e më shpejt. Kjo shpejtësi e zgjerimit është e njohur me termin si “konstantja kozmologjike”, ose lambda.

EMISIONET