Këto janë 5 ushqimet që nuk duhet t'i vendosni kurrë në frigorifer

Këto janë 5 ushqimet që nuk duhet t'i vendosni kurrë

Ngrirja është një mënyrë shumë e përshtatshme dhe e lehtë për të ruajtur ushqimin, për të pasur gjithmonë diçka për të gatuar në shtëpi, por edhe për të kursyer para. 

Megjithatë, jo të gjitha ushqimet janë të përshtatshme për t'u futur në frigorifer.

Le t'i hedhim një sy ushqimeve që mbajmë në frigorifer dhe nuk duhet të ngrihen kurrë.

A keni vënë re ndonjëherë se vezët zakonisht nuk gjenden në seksionin e ushqimeve të freskëta të supermarketeve? Kështu që nuk duhet të mendoni t'i vendosni në frigorifer. Nëse i ngrini të tëra, temperatura e ulët do të shkaktojë çarje në lëvozhgë dhe më pas veza do të prishet. 

Pjepri, shalqiri, domatja, kastraveci... Të gjitha këto janë shumë të pasura me ujë dhe nuk duhen futur në ngrirje. Pas shkrirjes, ato humbasin strukturën dhe shijen e tyre. 

Djathëra të freskët dhe të butë, gjizë, rikota, etj dhe djathërat e butë, nuk mund të ngrihen. 

Patatet, ashtu si rrepkat, nuk duhen futur në ngrirje sepse humbasin lëndët ushqyese dhe ndryshon strukturën e tyre. Mënyra më e mirë për të ruajtur patatet është t'i ruani në një dollap të errët larg burimeve të nxehtësisë.

Majoneza që keni bërë duhet të konsumohet brenda pak ditësh nga frigoriferi. Nëse e vendosni në ngrirje, do të humbasë cilësinë dhe shijen dhe nuk do të hahet. 

EMISIONET