Seks në mëngjes?! Ja çfarë thonë ekspertët…

Seks në mëngjes?! Ja çfarë thonë

Pavarësisht nëse jeni një zog i hershëm apo një buf nate, mund të keni pyetur veten se kur është koha më e mirë për të bërë seks? Të gjithë kanë preferencat e tyre, kështu që ne kërkuam ekspertët për njohuritë e tyre dhe përgjigja ka të ngjarë të varet nga ajo që po kërkoni. Siç thotë terapistja e certifikuar e seksit Tammy Nelson, Ph.D., koha më e mirë për të bërë seks do të jetë e ndryshme për çdo person dhe çift. Por çdo kohë e ditës vjen me përfitimet e veta.

Ka shumë përfitime të seksit në mëngjes, nga marrja e një stërvitjeje të lehtë në mëngjes deri në fillimin e ditës me një vërshim të hormoneve për t’u ndjerë mirë dhe shkëlqim pasues me pamje të shëndetshme. Por ka edhe një arsye biologjike për t’u zënë në mëngjes. “Nivelet e testosteronit janë natyrisht më të larta në trupin e një mashkulli në mëngjes, kjo është arsyeja pse meshkujt priren të kenë ereksion në mëngjes”, shpjegon Nelson.

Dhe për ata që zgjohen herët, është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar ditën.

Trajnerja e certifikuar e seksit Gigi Engle shton se seksi në mëngjes mund të jetë më i këndshëm sepse trupi është shumë i relaksuar. “Kati i legenit të tyre nuk po tkurret nga stresi dhe rrahjet e tyre të zemrës janë më të ulëta, gjë që mund të ndihmojë në lëshimin dhe ndjesinë e më shumë kënaqësi,” thotë ajo.

Ky nuk do të jetë rasti për të gjithë, por nëse jeni kurioz për të, mund të ia vlen të provoni.

Thënë kjo, sipas Engle, seksi në mëngjes ka disa anë negative. “Kur trupi juaj sapo zgjohet, sinapset tuaja nuk funksionojnë me shpejtësi të plotë”, shpjegon ajo.

Trupi juaj është ende në “modalitet pushimi” dhe nuk po ndjen ndjesi seksuale siç ndjen kur jeni plotësisht zgjuar dhe vigjilent. Fundet tuaja nervore po flenë!

EMISIONET