Për herë të parë/ Rikthehet në jetë një gjallesë pas 24 mijë vitesh në akull

Për herë të parë/ Rikthehet në jetë një

Një gjallesë mikroqelizore dhe mikroskopike u rikthye në jetë pasi kishte "fjetur" në akull për më shumë se 24,000 vjet.

Një grup shkencëtarësh ia dolën ta rikthenin gjallesën në jetë në kushtet laboratorike.

Ajo është një rotifer bdelloid i rikuperuar nga ngrica e përhershme e Siberisë verilindore dhe radiokarboni i datuar 24,000 vjet më parë.

Rezultati i hulumtimit, i kryer nga shkencëtarë rusë dhe amerikanë, është raportuar në Current Biology dhe në përmbledhje biologët thonë se "është konstatuar rasti i rritjes së mbijetesës së rotiferëve në gjendje të ngrirë".

EMISIONET