ARTI NE ZI/ Ndahet nga jeta "Mikelanxheloja i Shkodres", Pjerin Sheldija autori i mbi 200 afreskëve në mbi 35 kisha

Ka nderruar jetë në moshen 85 vjeçare, një nga piktoret më të mirë Shqiptar, Pjerin Sheldija, i njohur edhe si "Mikelanxheloja i Shkodres".

Ai është edhe autori i mbi 200 afreskëve në mbi 35 kisha në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi, Itali dhe në Angli.

Çdo punim, që kur ishte fëmijë e deri në momentin që mbylli sytë, Sheldija vetem i ka dhuruar duke mos pranuar ti shesë për para.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Pikturat e tij, janë kaq të rralla sa 3 prej tyre, ndodhen sot në Vatikan dhe për kontributin e dhenë, Papa Benedikti i 16 e ka nderuar Sheldinë, “ Distinktivin e Kryqit të Shenjtë për Kishën dhe për Papën”.

ARTI NE ZI/ Ndahet nga jeta "Mikelanxheloja i Shkodres", Pjerin
Pjerin Sheldija

EMISIONET