Shtrenjtohen karburantet, Bordi rrit me 7 lekë naftën dhe me 4 lekë benzinën! Gazi nuk ndryshon

Shtrenjtohen karburantet, Bordi rrit me 7 lekë naftën dhe me 4

Nga dita e sotme, nafta do të shitet 7 lekë më shtrenjtë dhe benzina 4 lekë më shumë. Bordi i Transparencës ka publikuar çmimet e reja dhe ka vendosur që nafta të jetë 197 lekë/litër nga 190 që ishte më parë. Ndërsa benzina do të jetë 190 lekë/litri nga 186 që ishte më parë.

Çmimi i gazit nuk ka ndryshuar dhe do të vijojë të shitet me 80 lekë/litri. 

"Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 197 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 185 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 190 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 178 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 80 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 68 lekë/litër për automjetet.

Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 103 lekë/litër", thuhet në njoftimin e Bordit të Transparencës.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hyjnë në fuqi në datë 04 Mars 2023, ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

EMISIONET