Von der Leyen: BE do të prodhojë 40% të teknologjive të gjelbra deri në vitin 2030

Von der Leyen: BE do të prodhojë 40% të teknologjive të

“Në BE deri në vitin 2030 ne duam të jemi në gjendje të prodhojmë të paktën 40% të teknologjisë së nevojshme të gjelbër."

Kështu deklaroi presidentja e Komisionit të BE-së, Ursula von der Leyen, duke folur në Dhomën Evropiane të Aktit të Industrisë Net-Zero, i cili do të prezantohet të enjten.

“Ne lehtësojmë autorizimet, krijojmë legjislacion më të thjeshtë dhe lejojmë lehtësime tatimore dhe përdorim fleksibël të fondeve të BE-së”, shpjegoi ajo.

"Investimet globale në tranzicionin e pastër tejkaluan 1 trilion dollarë vitin e kaluar. Kjo është 30% më shumë se një vit më parë. Dhe ky treg global për teknologjitë neto zero do të trefishohet deri në vitin 2030. Me fjalë të tjera: gara ka filluar. Ne kemi të veprojmë së bashku nëse duam të qëndrojmë në ballë”, vuri në dukje von der Leyen.

"Ne duhet të ushqejmë bazën tonë industriale të teknologjisë së pastër, si për të krijuar vende të reja pune këtu në Evropë, ashtu edhe për të siguruar akses në zgjidhjet e pastra që na duhen urgjentisht. Dhe kjo është pikërisht ajo që ka të bëjë me planin e biznesit të Marrëveshjes së Gjelbër."  shtoi ajo.

Von der Leyen më pas njoftoi se do të propozojë, në samitin e ardhshëm, një rritje të pjesës së shpenzimeve të 27 vendeve anëtare për kërkime.

EMISIONET