Shenjtërimi i Nënë Terezës/ Përurohet qendra për fëmijët në Kalkutë, mesha "hap" dyert e Varrit të Shenjtë

Shenjtërimi i Nënë Terezës/ Përurohet qendra për

Më 5 shtator, aktivitetet e një qendre të re për fëmijët e rrugës të Misionarëve të Bamirësisë, urdhri i themeluar nga Nënë Tereza, do të përurohen në Kalkutë, përgjatë rrugës qendrore Park.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Hapja do të përkojë me festimet për të përkujtuar 25 vjetorin e vdekjes së murgeshës me origjinë maqedonase, e shpallur e bekuar nga Gjon Pali II në 2003 dhe e shenjtë nga Papa Françesku në 2016.

“Ne dëshirojmë të vazhdojmë amanetin e Nënë Terezës, duke ofruar çdo të mirë që mundemi”, thotë motra Meri Jozef, gjenerale eprore e urdhrit që në muajt e parë të këtij viti.

Edhe nesër, pak pas agimit, zyra qendrore e urdhrit do të hapë dyert për të lejuar besimtarët të marrin pjesë në meshë, në dhomën ku ndodhet Varri i Shenjtit.

EMISIONET