SHBA, zbulohen rreth 150 mace të uritura dhe të sëmura në shtëpinë ku çifti gjet i vdekur

SHBA, zbulohen rreth 150 mace të uritura dhe të sëmura në

Më shumë se 150 mace të uritura u zbuluan që jetonin në mjerim brenda një shtëpie grumbullimi të kontesë Westchester, ku një burrë dhe një grua u gjetën të vdekur këtë javë. 

Policia po kryente një kontroll të mirëqenies së banorëve me kërkesë të një anëtari të familjes brenda shtëpisë së Cordial Road në Yorktown Heights të hënën, kur ata u përballën me 150 mace që jetonin në pisllëk.

Macet ishin bllokuar në çdo dhomë të shtëpisë, duke përfshirë muret dhe tavanet, thanë Policia e Yorktown dhe SPCA Westchester. 

Policët nuk ishin në gjendje të pastronin skenën derisa ekipi i shpëtimit të SPCA-së hoqi shumicën e maceve nga shtëpia e vogël e rrënuar, sipas agjencisë për mbrojtjen e kafshëve.

Pronarët e vdekur të shtëpive nuk u identifikuan menjëherë nga policia, por dyshohet se ishin burrë e grua.

Policia tha se nuk dyshonte gjë për vdekjet e tyre, por hetimi për vdekjet po pengohej nga "vëllimi i madh i maceve brenda rezidencës", tha në një deklaratë shefi i policisë në Yorktown Robert Noble.

Të gjitha macet janë përzierje abisiniane që duket se kanë vuajtur vite të neglizhencës, tha organizata. 

Shumë nga macet ishin shtatzënë – duke përfshirë një që ishte në një shqetësim të tillë dhe ajo lindi rrugës për në qendrën e shpëtimit të SPCA. 

Macet vuanin nga infeksione të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, syve dhe lëkurës, kequshqyerja, dehidratimi - dhe disa kishin lëndime më të rënda që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor. 

Të gjitha macet ishin të uritur dhe me siguri nuk kishin pasur asgjë për të ngrënë apo pirë për disa ditë. Ndërsa rreth 100 mace u hoqën nga shtëpia, pjesa tjetër mbetën në shtëpi sepse strehimoret lokale janë në kapacitet dhe vendbanimi është vendi më i sigurt për ta. Vullnetarët po i ushqejnë dhe po sigurojnë ujë. 

Sa për pronarët e vdekur të shtëpive, zyra e Ekzaminuesit Mjekësor të Qarkut Westchester do të përcaktojë zyrtarisht të dy shkaqet e vdekjes. 

SHBA, zbulohen rreth 150 mace të uritura dhe të sëmura në

EMISIONET