Putin njofton përfundimin e fazës së rimëkëmbjes së ekonomisë ruse

Putin njofton përfundimin e fazës së rimëkëmbjes

Ekonomia ruse i rezistoi presionit të jashtëm të paprecedentë dhe u rikuperua plotësisht, PBB-ja e vendit arriti në nivelin e vitit 2021, tha presidenti rus Vladimir Putin në një takim për projektbuxhetin federal për 2024-2026.

“Në përgjithësi, mund të themi se faza e restaurimit të ekonomisë ruse ka përfunduar. Ne i kemi rezistuar presionit të jashtëm absolutisht të paprecedentë, sulmeve të sanksioneve të disa elitave qeverisëse në të ashtuquajturin bllokun perëndimor, disa elitave qeverisëse në vende individuale që ne i quajmë jo miqësore”, tha Putin.

“PBB-ja e Rusisë ka arritur nivelin e vitit 2021 dhe tani është e rëndësishme të krijohen kushte për zhvillim të mëtejshëm të qëndrueshëm dhe afatgjatë”, shtoi ai.

EMISIONET