Parlamenti Evropian, një minutë heshtje për viktimat e tragjedisë greke me trenat dhe viktimat në Mesdhe

Parlamenti Evropian, një minutë heshtje për viktimat e

Parlamenti Europian ka mbajtur 1 minutë heshtje në seancë për viktimat e aksidentit në Tembi dhe refugjatët që humbën jetën në brigjet e Mesdheut javët e fundit.

Presidente e PE, Roberta Meçola ka shprehur sërish ngushëllimet dhe solidarizimin me popullin grek.

Paralelisht, Meçola ka kërkuar reagim në nivelin e pritshëm nga të implikuarit në çështjen e refugjatëve, si dhe ka përshëndetur iniciativën e OKB për furnizimin me drithëra në Detin e Zi, duke u ardhur ndihmë miliona njerëzve në Ukrainë, duke shtuar se programi duhet rinovuar.

tragjedi parlamenti europian viktimat

EMISIONET