Një murgeshë kroate thotë se me praktikimin e jogës njerëzit po e thërrasin djallin

Një murgeshë kroate thotë se me praktikimin e jogës

Praktikimi i jogës po thërret djallin tek ju. Kështu tremben fëmijët nga një murgeshë në arsimin fetar në një shkollë fillore në Dubrovnik.

Çfarë i habiti fëmijët, disa prej të cilëve vetë thërrasin djallin duke praktikuar joga, për disa është nëna e tyre, për disa është babai i tyre. Pra, tani në Dubrovnik, ka një diskutim të gjallë nëse katolikët lejohen të praktikojnë joga. 

Në një artikull të botuar në Neë York Times të vitit 1971, shkruhet se një numër në rritje i priftërinjve dhe murgeshave katolikë amerikanë praktikojnë joga dhe organizojnë pushime ekumenike të jogës, sepse e gjithë kjo i ndihmon ata në spiritualitetin e tyre. Por këtu në Kroaci 50 vjet më vonë thonë se është punë e djallit.

EMISIONET