Mario Draghi është një "vullnetar" për shtetin dhe heq dorë nga paga e tij si kryeministër

Mario Draghi është një "vullnetar" për shtetin dhe

Një lajm që ndoshta nuk pati shumë jehonë, por që edhe një herë demonstron stilin e jetës së ashpër të Mario Draghi.

Me një deklaratë të nënshkruar në 5 maj 2021, Mario Draghi konfirmon se ai do të kryejë detyrën si kryeministër pa marrë asnjë shpërblim.

Paraardhësi i tij Giuseppe Conte për të njëjtën punë ka marrë 80 mijë euro.

Ishte vetë Giuseppe Conte ai që vendosi shpërblimin e ri për kryeministrin me një ulje prej 20% krahasuar me atë të mëparshm.

Mario Draghi dëshironte t'i jepte një shenjë të mëtejshme shërbimit të tij për vendin duke hequr dorë edhe nga kjo shifër.

Sigurisht një kursim për arkën e shtetit në një kohë kur është e drejtë që të gjithë të bëjnë pjesën e tyre.

Dokumenti që vërteton "punën vullnetare" të Mario Draghi u botua në faqen e qeverisë ditët e fundit.

Por ne po flasim për Mario Draghi, ish guvernator i Bankës së Italisë dhe ish president i BQE, jo vetëm pensionist.

Duke parë kthimin e taksave, mund të shihet se në vitin 2020 shpërblimet e tij arritën 581,665 euro (të cilat, megjithatë, duhet të zbriten nga taksat për 243,286 euro).

Kjo është një e ardhur e mirë e cila megjithatë, është mjaft larg nga ajo e paraardhësit të tij, Giuseppe Conte, i cili para se të ulej në Palazzo Chigi deklaroi të ardhura prej mbi 1.2 milion euro, shkruan TGcom.

EMISIONET