Koreja e Jugut, të shtëna paralajmëruese pasi ushtarët e Koresë së Veriut kalojnë kufirin për herë të dytë brenda muajit

Koreja e Jugut, të shtëna paralajmëruese pasi ushtarët e

Ushtarët e Koresë së Jugut qëlluan me të shtëna paralajmëruese për të zmbrapsur ushtarët koreano-veriorë që kaluan përkohësisht kufirin tokësor të rivalëve të martën për herë të dytë këtë muaj, tha ushtria e Koresë së Jugut.

Ushtria e Jugut vëzhgoi rritje të aktiviteteve ndërtimore të Koresë së Veriut përgjatë kufirit të tyre të armatosur rëndë për të instaluar barriera të dyshuara antitank, për të përforcuar rrugët dhe për të vendosur mina tokësore.

Puna ka vazhduar pandërprerë pavarësisht nga disa shpërthime të shkaktuara nga minat që vranë ose plagosën një numër të paspecifikuar ushtarësh koreano-veriorë, tha Shefi i Shtabit të Përbashkët të Jugut.

Sipas Shefave të Shtabit të Përbashkët, rreth 20 deri në 30 ushtarë të Koresë së Veriut, ndërsa po angazhoheshin në punë të paspecifikuara ndërtimore në anën veriore të kufirit, kaluan për një kohë të shkurtër vijën e demarkacionit ushtarak që i ndan vendet në dysh, që nga ora 8:30 e mëngjesit.

Ushtarët koreanë u tërhoqën pasi Jugu transmetoi paralajmërime dhe bëri të shtëna paralajmëruese po  nuk vërejti ndonjë aktivitet të dyshimtë pas kësaj.

Jugu lëshoi ​​gjithashtu të shtëna paralajmëruese më 11 qershor pasi një grup tjetër ushtarësh koreano-veriorë kaluan për një kohë të shkurtër kufirin.

Shefat e Përbashkët të Shtabit thanë se incidenti i së martës ndodhi në një zonë tjetër përgjatë rajonit qendror të vijës së frontit.

Shtabi tha se nuk beson se ushtarët e Koresë së Veriut kanë hyrë në kufi me qëllim dhe Veriu nuk ka shkëmbyer zjarr.

Ushtria e Jugut ka thënë se zona kufitare është e dendur me pemë dhe bimë të mbipopulluara që mund të kenë errësuar pamjen për ushtarët e Koresë së Veriut dhe të ketë bërë që ata të kalojnë kufirin.

Shefat e Shtabit të Përbashkët dyshojnë se Koreja e Veriut do të zgjerojë aktivitetet e saj të ndërtimit të kufijve, të cilat filluan rreth muajit prill dhe ndoshta synojnë ta bëjnë më të vështirë për qytetarët ose ushtarët e Koresë së Veriut që të dezertojnë në Jug, ndërkohë që udhëheqja e Phenianit përpiqet të forcojë kontrollin e saj mbi njerëzit.

EMISIONET