India kërkon largimin e dhjetëra diplomatëve kanadezë nga vendi

India kërkon largimin e dhjetëra diplomatëve kanadezë nga

Qeveria indiane i ka kërkuar Kanadasë të tërheqë 41 diplomatët e saj deri më 10 tetor, sipas një raporti.

Fillimisht nuk pati asnjë reagim nga Ministritë e Jashtme në Nju Delhi dhe Otava ndaj njoftimit të botuar “The Financial Times”, i cili i referohet informacionit të brendshëm.

Marrëdhëniet midis dy vendeve janë aktualisht në një pikë të ulët pasi kryeministri kanadez Justin Trudeau akuzoi qeverinë indiane për vrasjen e një qytetari kanadez, akuza të cilat India i hodhi poshtë duke i konsideruar si “absurde” dhe të motivuara politikisht.

Shtetasi kanadez, Hardeep Singh Nijjar, ishte një avokat i njohur i një shteti të pavarur për njerëzit e komunitetit fetar Sikh në territorin e Indisë. Ai u qëllua për vdekje në Kanada në qershor.

Kanadaja ka dukshëm më shumë diplomatë në Indi sesa anasjelltas.

“Aktualisht janë 62 diplomatë kanadezë në Indi”, sipas “The Financial Times”.

Vendi është shtëpia e diasporës më të madhe indiane dhe shumë njerëz nga India duan të studiojnë në Kanada.

EMISIONET