Finlanda propozon kufizimin e lëvizjes së refugjatëve pranë kufirit

Finlanda propozon kufizimin e lëvizjes së refugjatëve pranë

Ministria e Punëve të Brendshme finlandeze ka paraqitur një projektligj që kufizon lëvizjen e azilkërkuesve pranë kufirit.

“Aplikantët duhet të qëndrojnë në ose afër kufirit derisa aplikimi i tyre është duke u përpunuar. Në praktikë, aplikanti duhet të qëndrojë brenda ambienteve të qendrës së pritjes së tyre të caktuar”, thuhet në dokument.

Qëllimi i këtyre ndryshimeve është përmirësimi i përpunimit të kërkesave të pabazuara për azil dhe kthimi i aplikantëve të pasuksesshëm.

Ndryshimet legjislative gjithashtu do të pengojnë lëvizjen e azilkërkuesve nga një vend anëtar i BE-së në tjetrin, theksoi Ministria e Punëve të Brendshme.

EMISIONET